Syns du i flödet hos dina potentiella kunder?

För att nå ut till både gamla och nya kunder behöver du vara där dina kunder är – alltså på nätet. Sociala medier är en effektiv kanal för att nå ut med tjänster, produkter och information.

Varför behövs betald synlighet?

Idag räcker det inte med att vara aktiv på Facebook eller Instagram. Den organiska räckvidden (gratis synlighet) har minskat kraftigt de senaste åren, och konkurrensen om utrymme har ökat. Därför finns det annonseringsverktyg med vilka man kan skapa annonser och köpa sig utrymme och synlighet. 

För att lyckas på sociala medier behöver man en genomtänkt plan, bra innehåll och framför allt snygga och ändamålsenliga bilder. Till en lyckad SoMe-marknadsföring hör också till exempel installering av Facebook-pixel, SoMe-strategi, bra copy, rätt tone of voice, analytik och mycket mer.

Sponsrade inlägg eller annonser?


Du har kanske stött på texten “marknadsför inlägg” då du publicerar något på Facebook. Det är ett enkelt men ineffektivt sätt att marknadsföra på. Detta alternativ ska man inte välja om man vill ha resultat på riktigt. Om du väljer denna genväg, är det som att lägga ut en flaskpost i vattnet och hoppas på att någon hittar den. Väljer du däremot annonser, kan du välja din målgrupp, optimera annonsen för olika plattformar (exempelvis Instagram) och mycket mer. När du väljer annonser har du större chans att ditt budskap når just den du behöver och vill nå.

Företagare – se hit!

Har din verksamhet påverkats av coronapandemin? Det är allmänt känt att corona har förändrat vardagen för många företag. De flesta av dina kunder tillbringar mycket mer hemma än förr, och e-handeln har ökat markant. Många tillbringar mer tid på sociala medier än normalt.

Nu är det dags att se över din närvaro i digitala medier och se till att dina kunder hittar dig.